Ex-profclub RBC kan driedubbele promotie maken door op handen zijnde fusie

Ex-profclub RBC kan driedubbele promotie maken door op handen zijnde fusie

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 23:12za 04-04-2020 om 23:12

Het in 2011 uit het betaald voetbal verdwenen RBC Roosendaal gaat zijn laatste maanden onder de huidige naam tegemoet. Het naburige RKSV Halsteren gaat vanaf volgend seizoen een fusie aan met RBC, laat het weten via de officiële kanalen.

RBC maakte na zijn faillissement een doorstart als amateurclub en lag op koers om kampioen te worden in de derde klasse, voordat de amateurcompetities werden beëindigd door de KNVB. De West-Brabanders zullen echter alsnog promoveren: het nieuw te vormen RBC-Halsteren zal in plaats van het huidige Halsteren uitkomen in de zondaghoofdklasse, als het aan de clubs ligt. Het stadion van RBC moet de thuisbasis worden voor de fusieclub.

RBC kampte met financiële problemen en zocht al langere tijd naar mogelijkheden voor een fusie. Vertegenwoordigers van beide amateurclubs zijn overeengekomen dat dit inderdaad de beste optie is voor de lange termijn. 'Dit geldt voor onze sponsoren en verantwoordelijken voor het stadion, maar ook om zowel op zondag als op zaterdag voetballen op een hoog niveau te kunnen borgen', motiveert Halsteren de beslissing. 'Daarnaast zal de samenwerking ook financiële voordelen bieden, wat ook in het licht van de Corona-crisis een brede solide basis zal geven.'

Leden van beide clubs mogen binnenkort stemmen over de op handen zijnde fusie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws