UEFA, ECA en EL zien drie scenario's: 'Volledig annuleren is de laatste optie'

UEFA, ECA en EL zien drie scenario's: 'Volledig annuleren is de laatste optie'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 07:52zo 05-04-2020 om 07:52

Jacco Swart maakt als managing director van de European Leagues deel uit van de werkgroepen die de consequenties van de coronacrisis in kaart brengen. De Nederlandse bestuurder vertelt aan de NOS dat er met drie scenario's wordt gewerkt.

De Europese voetbalbond UEFA, de ECA (de overkoepelende organisatie voor clubs) en de European Leagues (de belangenbehartiger van 35 competities) hebben de handen ineengeslagen.

"Bij het eerste scenario zou de nationale competitie begin juni moeten starten en dan zou er doorgespeeld worden tot en met eind juli", vertelt Swart. "De internationale clubcompetities zouden dan half juni beginnen tot en met begin augustus. Het is de bedoeling dat iedereen dan klaar is, om half augustus het nieuwe seizoen te kunnen aanvangen van de nationale competities."

Bij het tweede scenario verwacht men de nationale competities rond half juni te hervatten en die eerst af te ronden. "Vervolgens beginnen we aan een blok waarin de internationale competities worden uitgespeeld. Dan moeten de nationale competities begin augustus afgerond zijn en eind augustus de internationale competities. Half september worden dan de nieuwe competities aangevangen."

De derde optie komt volgens Swart in beeld als er geen oplossing meer is. "Als het coronavirus om zich heen blijft grijpen en de maatregelen blijven voortduren, dan blijft geen ander scenario over dan het volledig annuleren van dit seizoen."

De Belgische Jupiler Pro League wil al stoppen, terwijl in de Eredivisie onder meer Ajax, AZ en PSV aandringen op het einde van het seizoen. Swart heeft een dringend advies voor die competities. "Neem de tijd voor je beslissing om eventueel te stoppen. Overzie eerst alle consequenties en neem dan je besluit. Er is nog tijd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws