Premier League-spelers vrezen voor zorg en weigeren salarisverlaging

Premier League-spelers vrezen voor zorg en weigeren salarisverlaging

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 10:17zo 05-04-2020 om 10:17

De spelers uit de Premier League hebben niet ingestemd met een tijdelijke salarisverlaging. Hoewel ze bereid zijn om in te leveren, vrezen ze dat de maatregel indirect gevolgen zou hebben voor de zorg.

'Het voorstel om twaalf maanden lang 30 procent salaris in te leveren, komt neer op 500 miljoen pond (567 miljoen euro, red.) aan inkomensverlies. Dat zou resulteren in een verlies van 200 miljoen pond (227 miljoen euro) aan belastinggeld. Wat zouden die misgelopen belastinginkomsten betekenen voor de National Health Service (NHS)? Is daar over nagedacht?', schrijft de spelersvakbond PFA zaterdag in een statement.

De profvoetballers in Engeland willen wel op andere manieren hun steentje bijdragen tijdens de coronacrisis. De Premier League stelde naast de salariskorting voor om 22 miljoen euro aan goede doelen te doneren en om 142 miljoen van de spelerssalarissen te verdelen over de clubs uit de lagere divisies, die in financiële problemen dreigen te komen. Die voorstellen werden wel geaccepteerd.

'22 miljoen euro voor goede doelen is welkom, maar we denken zelfs dat het een nog veel hoger bedrag zou kunnen zijn', stelt de PFA. 'Alle spelers in de Premier League hebben begrip voor de situatie en zijn zich bewust van hun rol en verantwoordelijkheden in deze crisis.' Ook Liverpool-captain Jordan Henderson zette al een actie op touw voor de zorg.

Meerdere Premier League-clubs zagen zich de laatste dagen genoodzaakt om werknemers met verlof te sturen. De overheid neemt door een speciale maatregel tachtig procent van de inkomens voor zijn rekening. Onder meer Liverpool kreeg veel kritiek vanwege die stap.

De Premier League vreest zo'n 850 miljoen euro mis te lopen door de coronacrisis. De competitie ligt voor onbepaalde tijd stil.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws