'Kluivert wilde Caraïbische vibe hebben, toen kwam hij met een open partybus aan'

'Kluivert wilde Caraïbische vibe hebben, toen kwam hij met een open partybus aan'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 14:30zo 05-04-2020 om 14:30

Eloy Room werd door toenmalig bondscoach Patrick Kluivert overgehaald om uit te komen voor Curaçao. De Nederlandse doelman was één van de eerste spelers uit de Eredivisie die voor een interlandcarrière op het Caribische eiland koos.

"Patrick Kluivert had me al een paar keer benaderd en bleef me stalken", vertelt Room, tegenwoordig actief in de MLS voor Columbus Crew, in gesprek met FOX Sports. "Hij wou me er graag bij hebben en zijn plan klopte precies. Ik zag het wel zitten en voor mijn familie was het ook een eer dat ik voor Curaçao uitkwam."

Volgens de oud-keeper van Vitesse en PSV had Kluivert niet alleen invloed op de selectie, maar ook op de spelersbus. "Het is altijd lachen in de bus. Dat heeft Kluivert erin gebracht. In eerste instantie hadden we een normale spelersbus zoals iedereen. Toen zei Patrick: 'We moeten wel een beetje die Caraïbische vibe hebben', toen kwam hij met een soort open partybus aan."

"In het begin dachten we: wat is dit, daar kunnen we toch niet ingaan? Maar het is een traditie geworden. Als we met die bus door Curaçao rijden dan weet iedereen dat wij er zijn", besluit Room.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws