Als 'dief in de nacht' terug naar Nederland: 'Mocht niets op social media zetten'

Als 'dief in de nacht' terug naar Nederland: 'Mocht niets op social media zetten'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 09:30ma 23-03-2020 om 09:30

Eloy Room besloot een lockdown in de Verenigde Staten vanwege het coronavirus niet af te wachten. De 31-jarige doelman van Columbus Crew vertrok naar eigen zeggen als 'een dief in de nacht' naar Nederland, waar zijn vriendin half april is uitgerekend van hun eerste kindje.

Volgens Room had zijn terugkeer naar Nederland de nodige voeten in de aarde. "In een aantal staten zitten steden al op lockdown en toen ik die berichten hoorde heb ik heel snel geschakeld", zegt de oud-keeper van Vitesse en PSV tegen Voetbal International. "Ik had al met de club een overeenstemming dat ik terug mocht vliegen in de dagen voor de bevalling om die mee te maken."

"Het wordt ons eerste kindje. Maar nu had ik zoiets: ik wil terug", aldus Room. "Stel je voor dat ik in lockdown zit en mijn vriendin zonder mij bevalt? Gelukkig begrepen de mensen bij de club dat, maar we moesten toestemming hebben van de voetbalbond. Zij wilden liever dat ik zou blijven, maar na een aantal gesprekken stemden ze toch in. Ik heb direct mijn ticket geboekt."

Wel moest Room zijn vertrek uit Amerika stilhouden. "Ze wilden alleen dat ik mezelf even uit de schijnwerpers zou houden en niets over mijn vlucht op social media zou zetten. Ik ben dus een beetje als een dief in de nacht vertrokken."

Volgens Room werd het virus pas laat serieus genomen door de Amerikanen. "We zagen op tv de beelden van China en daarna Europa, maar in de VS ging alles gewoon door. Trump deed er ook nonchalant over. Dat had denk ik ook wel invloed op veel mensen hier."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws