Eredivisie-reclame in The Guardian: 'Niveau dat Ajax tegen ons haalde: gekkenwerk'

Eredivisie-reclame in The Guardian: 'Niveau dat Ajax tegen ons haalde: gekkenwerk'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 16:19zo 05-04-2020 om 16:19

George Cox heeft in Engeland reclame gemaakt voor de Eredivisie. De 22-jarige back wordt door Fortuna Sittard gehuurd van Brighton & Hove Albion en kijkt zijn ogen uit in de Eredivisie.

Medio september stond Cox met Fortuna tegenover Ajax. "Het niveau dat ze haalden: het was gekkenwerk. Ze zijn niet alleen technisch, maar ook ontzettend slim, ik weet niet of mensen wel beseffen hoeveel voetbalintelligentie er in dat elftal zit", laat hij weten aan The Guardian. Cox stond op papier tegenover Quincy Promes, die uiteindelijk drie van de vijf Ajax-doelpunten zou maken. "Maar Donny van de Beek en Dusan Tadic waren ook constant bij mij in de buurt, making my life difficult."

Cox speelde vorig seizoen op huurbasis voor League Two-club Northampton Town, maar heeft naar eigen zeggen veel meer geleerd in de Eredivisie. "Je hoort wel eens dat je jezelf op moet zien te werken in de Engelse divisies, maar ik denk dat het beter is om iets compleet nieuws te proberen. Naar het buitenland gaan bijvoorbeeld. Ik denk zelfs dat het de beste optie is voor tachtig procent van de Engelse spelers onder de 23 jaar."

De linkspoot vermoedt dat het niveau van de Eredivisie in Engeland onderschat wordt. "Ik speel bijna elke week tegen topspelers, dat zou in de League Two niet het geval zijn. De mogelijkheid om tegen Ajax en PSV te spelen, dat heeft voor mij wel de doorslag gegeven." Cox hoopt bij terugkeer in Engeland in de voetsporen te kunnen treden van Todd Cantwell, die in het voorjaar van 2018 al op huurbasis bij Fortuna speelde. "Dat is alleen maar goed geweest voor zijn carrière. He is absolutely flying bij Norwich City."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws