Superscout De Visser (85) in strikte thuisisolatie: 'Dan is het afgelopen met me'

Superscout De Visser (85) in strikte thuisisolatie: 'Dan is het afgelopen met me'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 19:20zo 05-04-2020 om 19:20

Laatste update: zondag 5 april 2020 om 19:46zo 05-04-2020 om 19:46

Piet de Visser reist normaal gesproken de hele wereld rond, op zoek naar de grootste talenten. Door het coronavirus zit de 85-jarige meesterscout echter in strikte thuisisolatie. Door zijn verleden met slokdarmkanker en hartproblemen is hij enorm op zijn hoede.

In zijn woonplaats Oisterwijk vult De Visser in zijn eentje de dagen met het terugkijken van oude wedstrijden. Even dacht hij zélf getroffen te zijn door het coronavirus. "Ik kwam terug met luchtwegklachten (na een trip door Argentinië, Brazilië en de Verenigde Staten, red.)", vertelt hij aan De Telegraaf.

"Ik had kou gevat en moest erg hoesten. Door de slokdarmkanker die ik heb gehad, ben ik daar erg gevoelig voor. Zeker als het nat en guur weer is. Daarom probeer ik in de winter in Zuid-Amerika of Afrika te zitten. Ik heb die klachten vaker, maar nu was ik toch even bang voor corona. Gelukkig bleek het dat niet te zijn."

De Visser neemt geen enkel risico meer. "Als ik op mijn leeftijd en met mijn achtergrond van hartklachten en slokdarmkanker corona krijg dan is het afgelopen met me. Daar ben ik me terdege van bewust. Sinds ik terug ben uit Amerika, ben ik niet meer de deur uitgeweest."

"Corona is een sluipmoordenaar. Je ziet het niet, je hoort het niet, je weet het niet, maar het is er wel. Je ziet de tachtigplussers met bosjes omvallen", zegt hij. "Chelsea belt me ook de hele tijd op, dat ik goed op mezelf moet passen en binnen moet blijven. Ze willen graag dat ik er goed doorheen kom en dat ik mijn werk weer kan oppakken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws