'Goede connectie' met Koeman: 'Speeltijd op EK heeft in m'n hoofd gezeten'

'Goede connectie' met Koeman: 'Speeltijd op EK heeft in m'n hoofd gezeten'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 19:58zo 05-04-2020 om 19:58

Luuk de Jong (29) hoopt volgend jaar zijn eerste minuten op een eindronde te kunnen maken voor het Nederlands elftal. De verplaatsing naar de zomer van 2021 doen zijn speelkansen waarschijnlijk geen goed, beseft de spits van Sevilla.

De Jong maakte geen minuten op het EK van 2012, werd niet geselecteerd voor het EK van 2014 en voor de twee daaropvolgende toernooien plaatste Oranje zich niet. Door de blessures van Memphis Depay en Donyell Malen leken zijn kansen op speeltijd stijgen, maar door de coronacrisis is het EK verzet naar de zomer van 2021.

Treuren doet De Jong niet. "Ik wilde met een zo'n sterk mogelijke selectie naar het EK", benadrukt hij tegenover PSV TV. "Ik hoopte dat Memphis Depay en Donyell Malen op tijd fit zouden worden om nog mee te kunnen. Maar als dat niet het geval was, zou dat zomaar een kans geweest zijn voor mij of voor een andere spits om te spelen. Dat heeft in mijn hoofd gezeten."

De Jong kent naar eigen zeggen zijn rol in de selectie van Ronald Koeman. "Ik heb een goede connectie met de bondscoach. Ik zou wel gezien hebben wat er zou gebeuren. Maar nu hebben we nog iets langer dan een jaar. Ik hoop dat ik tegen die tijd in bloedvorm ben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws