'Van der Sar vond stap naar Liverpool niet groot genoeg, toen kwamen ze bij mij'

'Van der Sar vond stap naar Liverpool niet groot genoeg, toen kwamen ze bij mij'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 22:58zo 05-04-2020 om 22:58

Sander Westerveld keepte in zijn carrière voor Liverpool én Everton. De inmiddels 45-jarige Tukker vreesde na zijn transfer naar The Toffees voor negatieve reacties vanwege zijn Liverpool-verleden, maar werd in positief opzicht verrast.

Westerveld dwong op 21 maart 1999 een transfer naar Liverpool af, tijdens een editie van Ajax-Vitesse. "Zij gingen met drie man sterk Edwin van der Sar bekijken, toevallig tegen Vitesse, waar ik speelde. Wij wonnen en wij speelden goed", vertelt hij aan Ziggo Sport. "Van der Sar vond de stap niet groot genoeg (en vertrok niet veel later naar Juventus, red.). En op dat moment kwamen ze bij mij, zeiden ze. Ze zijn me blijven volgen en bij mij thuis geweest in Arnhem. Toen was het natuurlijk snel gebeurd. De eerste vraag was: wil je naar Liverpool? Ik zei: volgende vraag."

Nadat Westerveld in 2001 vijf prijzen had gewonnen met Liverpool, werd hij even later bedankt voor bewezen diensten. Toen hij in 2006 ook bij Portsmouth op het tweede plan terechtkwam, bood stadgenoot Everton uitkomst. "Ik werd gebeld door David Moyes. Hij vroeg: wil je ons uit de brand helpen? Ik heb twee geblesseerde keepers", herinnert Westersveld zich nog. "Wil je een maand bij ons komen spelen? Ik hoorde spelen en ik zei meteen ja. Toen hing ik de telefoon op en dacht ik: wat heb ik nou gedaan?"

De zesvoudig Oranje-international besloot een paar oude vrienden uit Liverpool te raadplegen. "Dat waren allemaal Everton-supporters. Dus ik heb snel een paar belletjes gepleegd. Toen werd ik wel gerustgesteld, omdat ik niet direct van Liverpool naar Everton ging. En ze wisten waarom ik kwam, om de club te helpen", aldus Westerveld, die zijn ontvangst op Goodison Park nooit zal vergeten. "Ik werd vanaf dag één in de familie opgenomen, tot het einde. Heel bijzonder, het hoogtepunt van mijn carrière eigenlijk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws