Van 't Schip mag alleen na sms naar buiten: 'Bij een 2 ga je boodschappen doen'

Van 't Schip mag alleen na sms naar buiten: 'Bij een 2 ga je boodschappen doen'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 23:35zo 05-04-2020 om 23:35

John van 't Schip merkt in Athene hoe groot de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus zijn. Ook de bondscoach van Griekenland wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de autoriteiten.

Het openbare leven in Griekenland is grotendeels ontwricht en de volle vluchtelingenkampen zorgen voor een extra hoofdpijndossier. Inwoners mogen alleen met een geldige reden de straat op, vertelt Van 't Schip aan de NOS. "Voor je de deur uit gaat, moet je aangeven wat je gaat doen. Ze hebben een systeem gemaakt dat je een sms moet sturen. Als je nummer 2 invult, ga je boodschappen doen. Vul je nummer 6 in, dan kun je in principe een blokkie om, gaan wandelen of eventueel gaan sporten."

De geboren Canadees stond dusver zes keer aan het roer van de Griekse ploeg, maar dat aantal zal voorlopig niet uitgebreid worden. "We hadden eigenlijk twee vriendschappelijke wedstrijden in Amerika gepland. En op 28 mei uiteraard een vriendschappelijke wedstrijd in Enschede, tegen Nederland. Maar dat gaat uiteraard niet door allemaal."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws