Ziyech pas later naar Chelsea met nieuw FIFA-plan: 'Wie betaalt dat salaris?'

Ziyech pas later naar Chelsea met nieuw FIFA-plan: 'Wie betaalt dat salaris?'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 11:58ma 06-04-2020 om 11:58

Laatste update: maandag 6 april 2020 om 12:53ma 06-04-2020 om 12:53

Voorzitter van de spelersvakbond VVCS Evgeniy Levchenko zet grote vraagtekens bij het plan van de FIFA om spelerscontracten door te laten lopen tot de nieuwe einddatum van de competities. Een werkgroep van de wereldvoetbalbond heeft dit idee voorgesteld.

Dat betekent bijvoorbeeld dat Hakim Ziyech niet op 1 juli, maar pas later zal overstappen van Ajax naar Chelsea. "Het roept veel vragen op. Het mag niet ten koste gaan van de spelers", zegt Levchenko tegen het Algemeen Dagblad. "Stel dat een speler naar een betere club gaat en exceptioneel meer gaat verdienen. Wie gaat zijn salaris na eind juni betalen dan? Het kan niet zo zijn dat de speler zelf zegt: ik ga straks toch meer verdienen, dus laat nu maar even zitten."

Maar dat is niet alles. "Stel dat een speler in die tussenliggende periode geblesseerd raakt, wat dan? Of stel dat clubs juist af willen van een speler met een hoog salaris die een aflopend contract heeft? Hoe ga je dat regelen als je nog twee maanden doorvoetbalt?", aldus Levchenko. "Ik voorzie vooral strijd tussen zaakwaarnemers, clubs en spelers. Ik hoop echt dat het geen grote bende wordt. Spelers zijn gebaat bij een snelle en effectieve afwikkeling."

Met het plan om contracten te verlengen hoopt de FIFA competities meer ruimte te geven om het seizoen af te maken. Eerder werd het EK 2020 al met een jaar uitgesteld door de UEFA om deze reden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws