Serie A-clubs bereiken akkoord over salarisverlaging, Juventus doet niet mee

Serie A-clubs bereiken akkoord over salarisverlaging, Juventus doet niet mee

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 17:36ma 06-04-2020 om 17:36

De spelers en trainers uit de Serie A moeten maximaal een derde van hun salaris inleveren door de coronacrisis. Negentien Italiaanse clubs stemden maandag unaniem in met het voorstel. Juventus bereikte eerder al een akkoord met zijn selectie.

In een conferencecall van de overkoepelende organisatie Lega Serie A besloten de clubs dat ze vier maandsalarissen inhouden als er dit seizoen niet meer gespeeld wordt. Mocht de competitie wél hervat worden, dan leveren spelers twee maandsalarissen in. 'Deze ingreep is nodig om de toekomst van totale Italiaanse voetbal te waarborgen', meldt Lega Serie A in een verklaring.

Overigens betreft het een richtlijn en moeten de clubs het akkoord nog wel rechtstreeks met hun werknemers vastleggen. Ze hielden onderling een vergadering, nadat de gesprekken met spelersvakbond AIC waren mislukt. Alleen Juventus vaart dus zijn eigen koers. De Oude Dame bereikte namelijk al een akkoord met Matthijs de Ligt en zijn ploeggenoten om te korten op de salarissen voor maart, april, mei en juni. Juve bespaart daarmee liefst negentig miljoen euro. Sterspeler Cristiano Ronaldo zou liefst vier miljoen euro inleveren vanwege de coronacrisis.

Het standpunt van de Serie A blijft om het seizoen uit te spelen. Het voetbal ligt desondanks stil tot de overheid groen licht geeft. De Italiaanse voetbalbond FIGC hoopt dat er eind mei of begin juni weer gespeeld kan worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws