Gesteggel in België begint: 'verliezer' Anderlecht wil geld van 'Europese' clubs

Gesteggel in België begint: 'verliezer' Anderlecht wil geld van 'Europese' clubs

06-04-2020 17:48
36

RSC Anderlecht dreigt voor het tweede jaar op rij naast Europees voetbal te grijpen nu de Jupiler Pro League vermoedelijk niet wordt uitgespeeld. Paars-Wit stemt weliswaar in met het stopzetten van het seizoen, maar verwacht wel een compensatie.

De kans is groot dat op 15 april tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League de huidige stand wordt aangemerkt als eindstand. In dat geval loopt Anderlecht een Europees ticket mis en dat kost de Belgische topclub veel geld. Club Brugge, KAA Gent, Charleroi, Antwerp en Standard Luik mogen wél Europa in. Anderlecht verlangt een deel van hun inkomsten uit de Champions League en Europa League.

"Op financieel vlak pleit RSCA ook voor solidariteit tussen de clubs. Die solidariteit zal nodig zijn want de impact van corona op ons voetbal zal zeer groot zijn. De Europese plaatsen kunnen logisch worden toegewezen op basis van de plaats in de rangschikking na 29 speeldagen, maar de clubs die op die manier Europa ingaan, moeten solidair zijn met de andere clubs", stelt algemeen directeur Karel Van Eetvelt op de clubsite.

Anderlecht wil het geld verdelen. "Wij stellen voor dat er de komende drie seizoenen een substantieel deel van de Europese inkomsten verdeeld wordt over alle clubs. En we zijn ervan overtuigd dat RSCA hier ook zijn bijdrage zal leveren, want wij hebben de absolute ambitie om vanaf de zomer van 2021 weer elk seizoen Europees te spelen!"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie