El Jebli: 'Hoge boetes zijn hier keihard nodig. Anders hebben ze er schijt aan'

El Jebli: 'Hoge boetes zijn hier keihard nodig. Anders hebben ze er schijt aan'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 09:16di 07-04-2020 om 09:16

Youssef El Jebli kan geen kant op in Saudi-Arabië. De oud-aanvaller van De Graafschap had van zijn club Al-Faisaly toestemming om terug naar Nederland te gaan, maar toen werd het luchtruim gesloten.

El Jebli had de hereniging met familie en vrienden al een tijdje in zijn agenda staan. Hij mocht weg, maar toch is er een streep gezet door de plannen. "Ineens waren alle vluchten geannuleerd", vertelt hij aan de Gelderlander. "De grenzen gingen dicht. Vanwege het virus. Niemand kon het land meer in of uit. In Nederland kondigen ze zulke maatregelen ruim van tevoren aan. Hier niet. Ik kon geen kant meer op. Er zit nu niets anders op dan op afstand contact te houden met mijn familie."

El Jebli kan nergens heen. De ingevoerde avondklok is verruimd. Dat betekent dat er tussen drie uur 's middags en zes uur 's ochtends geen mensen op straat mogen komen. Mensen die naar de supermarkt gaan worden eerst getest op griepverschijnselen. "Overtreed je het straatverbod, dan heb je een probleem. Daar staat een geldboete van omgerekend zo'n 2.500 euro op", zegt El Jebli.

Hij is blij dat er streng gehandhaafd wordt in Saudi-Arabië. Tot nu toe zijn er 38 mensen overleden in het land. "Veel minder dan in Nederland. De harde aanpak lijkt te werken. Die hoge boetes zijn hier keihard nodig. Anders hebben ze schijt aan de regels."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws