Son mag 'zwaarste onderdeel van dienstplicht' ondergaan: traangas en bepakking

Son mag 'zwaarste onderdeel van dienstplicht' ondergaan: traangas en bepakking

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 13:21di 07-04-2020 om 13:21

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 13:32di 07-04-2020 om 13:32

Heung-Min Son gaat pittige weken tegemoet. De Zuid-Koreaanse Tottenham Hotspur-aanvaller maakt van de coronastop gebruik om zijn militaire dienstplicht te vervullen.

Son is al afgereisd naar Zuid-Korea, verblijft momenteel in quarantaine, maar zal zich op 20 april bij het leger melden: Reuters weet wat hem zoal te wachten staat. Volgens het persbureau mag Son zich opmaken voor blootstelling aan traangas, gesimuleerde vuurgevechten en een dertig kilometer lange veldtocht met bepakking.

Deze activiteiten maken deel uit van de zogeheten Chemical, Biological, Radiological and Nuclear Exercise (CBRN). "Dit is doorgaans het meest zware gedeelte van de dienstplicht", laat een officier weten aan Reuters. "Als je in het leger zit, moet je in staat zijn om je wapens te gebruiken, gas in te ademen en mee te doen aan een vuurgevecht, al rollend en tijgerend over het slagveld."

Aangezien Zuid-Korea formeel nog steeds in oorlog is met buurland Noord-Korea, is de dienstplicht nog steeds verplicht. Normaal gesproken duurt deze circa twee jaar, maar Son heeft dispensatie gekregen, omdat hij in 2018 de Aziatische Spelen won met Zuid-Korea.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws