'Tijdperk-Lienden voorbij: succesvolle amateurclub heft eerste zondagteam op'

'Tijdperk-Lienden voorbij: succesvolle amateurclub heft eerste zondagteam op'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 13:37di 07-04-2020 om 13:37

FC Lienden haalt het eerste elftal definitief uit de competitie, meldt de Gelderlander dinsdagmiddag. De Derde Divisie Zondag-club uit de Betuwe heeft voor komend seizoen geen financierder kunnen vinden.

De club werkte zich na de eeuwwisseling – met Hans Kraay junior als trainer – op naar de top van het amateurvoetbal. Nadat geldschieters Nico Wagenvoort en Adrie Timmer zich terugtrokken, hing de toekomst van FC Lienden al aan een zijden draadje. Trainer Hans van de Haar blies de club in het seizoen 2018/2019 nieuw leven in door een handvol spelers en sponsors binnen te halen, maar de club degradeerde alsnog naar de Derde Divisie.

Daar vocht men wederom tegen degradatie: voordat de competitie werd stilgelegd, stond FC Lienden voorlaatste. De club zal komend seizoen in ieder geval niet terugkeren in de Derde Divisie: de contracten van alle spelers en stafleden lopen per 31 mei af en zullen niet verlengd worden, aldus de Gelderlander. FC Lienden gaat zich nu richten op de zaterdagtak van de vereniging.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws