Premier Rutte: 'Of trainen in mei al mag, is echt voor risico van de KNVB'

Premier Rutte: 'Of trainen in mei al mag, is echt voor risico van de KNVB'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 20:10di 07-04-2020 om 20:10

Premier Mark Rutte weet niet of de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie half mei weer mogen trainen. Dat is de datum die de KNVB voor ogen heeft, zodat het seizoen vanaf half juni alsnog uitgespeeld kan worden.

"Ik ben geen jurist. Maar we hebben gezegd dat alle vergunning- en melding-plichtige bijeenkomsten, dus ook voetbal zonder publiek, is verboden tot 1 juni. Hoe het met het trainen tot 1 juni moet, zou ik moeten nakijken voor ze", laat Rutte weten, geciteerd door De Telegraaf.

"Maar ik heb het gezien dat ze – geloof ik – vanaf half juni weer willen beginnen met de competitie", vervolgt de premier. "Wij gaan in de week voor 28 april vertellen wat we gaan doen met de maatregelen vanaf 28 april. Misschien kunnen we dan ook iets zeggen over het verbod tot 1 juni. Maar ik kan er niet op vooruitlopen. Dat is echt voor risico van de KNVB nu. En ze zullen zelf moeten checken met juristen of trainen voor 1 juni wel of niet mag."

De KNVB wil de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie vanaf 19 juni hervatten, zo werd eerder dinsdag bekend. De Eredivisie-clubs moeten nog acht of negen duels spelen in het reguliere seizoen. Mocht het scenario van de bond uitkomen, dan kan het nieuwe seizoen in het weekeinde van 21, 22 en 23 augustus beginnen, weet Voetbal International.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws