Update: Gudde reageert op Eindhovense burgemeester: Kan er ook nog wel bij

Update: Gudde reageert op Eindhovense burgemeester: "Kan er ook nog wel bij"

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 20:25di 07-04-2020 om 20:25

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 23:58di 07-04-2020 om 23:58

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven dreigt de plannen van de KNVB om in juni de Eredivisie te hervatten nu al te dwarsbomen. Hij wil niet dat PSV in juni weer wedstrijden gaat spelen.

"Supporters mogen dan niet het stadion in. Die gaan samenscholen in de stad en dan bereik je precies datgene wat je niet wil. Ik denk niet dat ik er alleen in sta, maar dat al mijn collega's van de veiligheidsregio's daar unaniem achter staan", vertelt Jorritsma aan Omroep Brabant.

PSV sprak eerder zelf de wens uit om het seizoen te beëindigen, net als onder meer Ajax en AZ. De KNVB volgt echter de lijn van de UEFA en de FIFA en heeft de intentie om het seizoen uit te spelen, zo werd dinsdag bekend.

Jorritsma is als burgemeester ook voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Wat hem betreft gaan de duels dus sowieso niet door. "Als het vergund is om een wedstrijd te spelen zonder publiek, dan levert dat enorme problemen voor de openbare orde op. Dat geldt niet alleen voor mijn stad, PSV. Maar ook bij Ajax en bij Feyenoord."

Update: KNVB-voorzitter Eric Gudde heeft gereageerd op de uitlatingen van Jorritsma. "Nou, dat kan er nog wel bij", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "We hebben al een reeks van problemen die we nog moeten oplossen." Gudde hoopt echter alsnog toenadering te kunnen vinden tot de lokale overheden. "Dat vergt flexibiliteit en lenigheid van iedereen. Twee weken geleden wilden ze ook geen mensen in de natuurparken en op de stranden hebben, maar die waren er toen wel. Dat is uiteindelijk ook op een heel goede wijze opgelost."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws