Barça-dromen in Enschede: 'Hopelijk kan ik mezelf laten zien in de voorbereiding'

Barça-dromen in Enschede: 'Hopelijk kan ik mezelf laten zien in de voorbereiding'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 21:34di 07-04-2020 om 21:34

Oriol Busquets hoopt na terugkeer uit Enschede voor zijn kans bij FC Barcelona te gaan. De 21-jarige controleur – geen familie van naamgenoot Sergio – wordt dit seizoen door de Catalaanse grootmacht verhuurd aan FC Twente.

Tot dusver heeft Busquets in 21 Eredivisie-duels meegespeeld. In oktober 2017 zat hij al eens op de bank tijdens een Primera División-wedstrijd en later speelde hij twee Copa del Rey-wedstrijden namens FC Barcelona: dat smaakt naar meer, wat Busquets betreft. "Ik droom ervan om terug te keren bij Barcelona en onderdeel van het eerste elftal te worden", laat hij weten aan Cadena SER. "Of het nou als middenvelder of als verdediger is, ik hoop dat ik mezelf mag laten zien in de voorbereiding."

Voordat het zover is, moet er wel eerst een coronacrisis overwonnen worden. In zijn thuisland is de noodsituatie van kracht, maar Busquets heeft in Overijssel nog relatief veel bewegingsvrijheid. "Er zijn wel een paar restricties, maar wij kunnen nog gewoon gebruik maken van de faciliteiten op de club. We mogen maar met zijn tweeën tegelijk trainen en we krijgen duidelijk te horen wat we wel en niet kunnen doen. Maar er is hier wel iets meer vrijheid dan in Spanje."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws