VI: AZ lanceert idee voor Eredivisie-noodfonds met Europese inkomsten

VI: AZ lanceert idee voor Eredivisie-noodfonds met Europese inkomsten

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 21:51di 07-04-2020 om 21:51

AZ is in de bres gesprongen voor de overige Eredivisie-clubs, meldt Voetbal International dinsdagavond. De Alkmaarders hebben zich tijdens het onderlinge overleg eerder op de dag sterk gemaakt voor een noodfonds.

AZ sprak hier voor het weekend al over met de KNVB en de Eredivisie CV en heeft het plan dinsdag gedeeld met de overige clubs, bericht VI. Volgens de Alkmaarse plannen leveren de Europees spelende clubs een deel van hun inkomsten in, die ten bate komen aan de overige clubs: Champions League-deelnemers staan 25 procent van hun inkomsten af, voor de Europa League-clubs ligt het percentage op vijftien procent. AZ lijkt dit plan ook door te willen voeren, als het huidige seizoen niet afgemaakt kan worden.

Het plan moet nog goedgekeurd worden door de overige clubs. Het zou een extra steuntje in de rug zijn voor de gehele profsectie: de KNVB en de ING stelden onlangs al een noodfonds van elf miljoen euro beschikbaar, dat overigens ook bestemd is voor amateurclubs.

Zoals het er nu naar uitziet, gaan Ajax, AZ en Feyenoord sowieso een bijdrage leveren aan het door AZ gepresenteerde fonds. Als FC Utrecht de KNVB Beker wint, gaat het ook direct Europa in en zal het eveneens inkomsten af staan: zo niet, dan is die taak weggelegd voor PSV, de huidige nummer vier.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws