Ajax nu 'solidair' met KNVB: 'Als het veilig is, spelen wij gewoon'

Ajax nu 'solidair' met KNVB: 'Als het veilig is, spelen wij gewoon'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 21:24di 07-04-2020 om 21:24

De KNVB liet dinsdag weten het seizoen voorlopig uit te willen spelen en ging daarmee in tegen de wensen van onder meer Ajax, PSV en AZ. De Amsterdammers deden – bij monde van directeur Marc Overmars – het Eredivisie-debat als eerste ontbranden, maar schikken zich nu naar de wensen van de voetbalbond.

Dat heeft directeur Eric Gudde dinsdagavond bevestigd tegenover de NOS. Tijdens de videoconferentie van dinsdag is het interview van Overmars met De Telegraaf ter sprake gekomen. "Ajax heeft de duidelijke vraag gekregen: hoe zitten jullie er nou in? Toen hebben ze in alle oprechtheid gezegd: we hebben vorige week een negatief advies gegeven. Maar als we scenario 2 (de competitie afmaken na 30 juni, red.) in alle veiligheid kunnen spelen, dan verklaren wij ons ook solidair."

De KNVB heeft opgeroepen tot solidariteit en volgens Gudde is daar ook sprake van, ondanks de negatieve adviezen vanuit Amsterdam, Alkmaar en Eindhoven. "Er zijn een paar vragen gesteld, de clubs hebben daar duidelijk antwoord op gegeven en ik denk dat we hiermee verder kunnen." De KNVB-directeur ziet het dan ook niet gebeuren dat Ajax uit de competitie stapt. "Ik heb een aantal stukken van Ajax gelezen en daar staat heel duidelijk in: op het moment dat scenario 2 aan de orde is en het RIVM en de overheid geven aan dat het veilig is, spelen wij gewoon de competitie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws