'Forse stap, maar Ajax sluit niet uit dat het uit de competitie stapt'

'Forse stap, maar Ajax sluit niet uit dat het uit de competitie stapt'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 15:29do 02-04-2020 om 15:29

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 15:34do 02-04-2020 om 15:34

Marc Overmars pleitte woensdagavond voor het stopzetten van de Eredivisie. Volgens Mike Verweij, die de Ajax-directeur sprak namens De Telegraaf, behoort het tot de mogelijkheden voor de Amsterdammers om uit de competitie te stappen als dit niet gebeurt.

Verweij vertelt in de studio van De Telegraaf dat Overmars 'zeer ontstemd' is over het feit dat het voetbal boven de volksgezondheid wordt geplaatst. Als de competities ondanks de coronacrisis worden hervat in de zomermaanden, is het volgens Verweij niet ondenkbaar dat Ajax eruit stapt.

"Ze zeggen dat ze het niet uitsluiten, maar ik denk niet dat het zover zal komen", benadrukt Verweij. "Dat is toch wel een hele forse stap. Maar Ajax heeft een heel machtig wapen in handen. Ze weten dat de tv-gelden in Nederland voor een groot deel gebaseerd zijn op de uitstraling van Ajax. Mocht Ajax in zijn hemd gezet worden door de andere clubs, dan kunnen ze uiteindelijk hun eigen tv-gelden gaan uitonderhandelen."

De beleidsbepalers van de clubs in het betaald voetbal en de KNVB overleggen donderdag wederom uitvoerig met elkaar over de twee scenario's die nu nog op tafel liggen: de competitie hervatten in de wetenschap dat het voor 3 augustus klaar moet zijn of per direct een streep door dit seizoen. Door de verschillende belangen wordt het lastig om consensus te bereiken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws