Vitesse trekt conclusies na KNVB-overleg en stuurt spelers met vakantie

Vitesse trekt conclusies na KNVB-overleg en stuurt spelers met vakantie

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 10:11wo 08-04-2020 om 10:11

De spelers van Vitesse hebben tien dagen vrijaf gekregen. Dat maakt algemeen directeur Pascal van Wijk bekend. Voor 1 juni zal de Eredivisie niet hervat worden.

Sinds vrijdag 13 maart traint de Vitesse-selectie niet meer in groepsverband vanwege het coronavirus. De spelers volgden de laatste weken vanuit huis een individueel programma om fit te blijven, maar inmiddels is bekend dat er voorlopig niet gevoetbald gaat worden. De komende tien dagen wordt er dan ook niets van ze verwacht.

"Dat wil zeggen dat spelers wel in het land blijven om geen onnodige risico's te lopen, maar dat zij niet verplicht zijn om dagelijks een individueel programma te volgen", verklaart Van Wijk op de clubsite. "Geblesseerden blijven wel behandeld worden (op Papendal, red.), wat conform de richtlijnen is."

"Het is belangrijk dat de spelers zorgvuldig worden belast. Na een periode van individuele training krijgen zij nu de ruimte om zich op te laden voor de komende periode waarin de intensiteit hoger zal zijn', besluit Van Wijk. Vitesse gaat er daarmee vanuit dat het seizoen medio juni wordt hervat en dus wordt uitgespeeld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws