Boos FC Emmen stuurt brief naar Eredivisie-clubs: 'De schade is al enorm'

Boos FC Emmen stuurt brief naar Eredivisie-clubs: 'De schade is al enorm'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 14:35wo 08-04-2020 om 14:35

FC Emmen heeft in een brief aan de andere Eredivisie-clubs nadrukkelijk verzocht om niet meer naar de pers te stappen inzake het verdere verloop van de Eredivisie. Ronald Lubbers, voorzitter van de Drentse club, baalt vooral van de topclubs.

Ajax-directeur Marc Overmars stak vorige week de lont in het kruitvat en kreeg later bijval van onder meer AZ en PSV: de drie topclubs pleitten voor een directe beëindiging van het seizoen. Emmen is een voorstander van doorspelen, mits de gezondheid en veiligheid gewaarborgd is, en snapt niets van het gebrek aan solidariteit binnen de Eredivisie.

"Wij doen geen uitspraken over wat er in de meetings met de ECV en de andere clubs besproken wordt, maar vervolgens lekt het iedere dag vrijwel direct uit en uiten de clubs zich vervolgens ook individueel in de media", briest Lubbers in gesprek met Voetbal International.

De voorzitter van Emmen dreigt met financiële represailles. "We proberen met elkaar alles om de schade zoveel mogelijk te beperken, waarbij de gezondheid altijd voorop staat. Maar wat als de financiële schade door het uitlekken en individueel uiten onnodig groot wordt? De schade voor de clubs is al enorm. Wij hebben in een brief laten weten dat we geen onnodige schade accepteren ten gevolge van het bovenstaande."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Poll

Heeft FC Emmen gelijk?

(2534 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws