Concept speelschema: bekerfinale naar 12 juli, mes in play-offs en kerstvoetbal

Concept speelschema: bekerfinale naar 12 juli, mes in play-offs en kerstvoetbal

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 16:46wo 08-04-2020 om 16:46

Laatste update: woensdag 8 april 2020 om 17:11wo 08-04-2020 om 17:11

De KNVB heeft een concept speelschema gemaakt, mocht het voetbal in Nederland vanaf midden juni weer worden hervat. Het aantal wedstrijden wordt teruggebracht, bevestigt manager competitiezaken Jan Bluyssen aan de NOS. Vooralsnog gaat het mes wel alléén in de play-offs.

De strijd om de Europese tickets én promotie/degradatie wordt in afgeslankte vorm afgewerkt, voorziet de KNVB. De bedoeling is om de wedstrijden in de play-offs over één wedstrijd te spelen. De voetbalbond benadrukt daarbij dat het volledig afhankelijk is van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland en Europa.

De vier periodekampioenen uit de Eerste Divisie spelen eerst halve finales en een finale. De winnaar treft de nummer zestien in de Eredivisie, schrijft de NOS.

Voor de strijd om het Europese ticket is in het concept-programma nog maar één dag vrij. Op 29 juli moeten vier clubs gaan bepalen wie volgend seizoen de Europa League in gaat.

Ook voor de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord in De Kuip is een plek gevonden: zondag 12 juli. Over twee weken praat het kabinet Nederland weer bij over het eventuele verlengen van de huidige maatregelen. "Dat zal een moment zijn waarop veel meer duidelijk wordt", aldus Bluyssen.

Volgend seizoen
Omdat het huidige seizoen in het gunstigste geval op woensdag 29 juli is afgerond, begint de nieuwe jaargang later en moet er ook tijdens Kerstmis worden gevoetbald. Bluyssen: "We moeten de tijd ergens vandaan halen en in de periode tussen Kerst en nieuwjaar is natuurlijk wat ruimte."

De manager competitiezaken van de KNVB voegt eraan toe dat 'alles is doordrenkt met onzekerheden'. "Ook deze kalenderopzet kan gewijzigd worden en beweegt mee met de ontwikkelingen rond het virus. Niets staat nog vast en niets is definitief."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws