Onbegrip over vertrek naar aartsrivaal Ajax: 'Dan had je Feyenoord 1 niet gehaald'
Van der Sloot in actie voor Ajax O19

Onbegrip over vertrek naar aartsrivaal Ajax: 'Dan had je Feyenoord 1 niet gehaald'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 17:14wo 08-04-2020 om 17:14

Feyenoord O17-trainer Melvin Boel zag vorig jaar zijn aanvoerder en jeugdinternational Steven van der Sloot de overstap maken naar Ajax. Hij plaatst vraagtekens bij die move, maar stelt dat de Rotterdammers niet rouwig hoeven te zijn om zijn vertrek.

"Als je op je zeventiende nog besluit om naar de aartsrivaal te gaan, vraag ik me af of je ooit de mentaliteit had gehad om in een volle Kuip te spelen", zegt de jeugdtrainer van Feyenoord in de podcast van Kein Geloel. "Als je denkt dat het daar beter is, wens ik je veel succes, maar dan denk ik dat je het hier nooit had gehaald. Om Feyenoord 1 te halen, moet je het ook echt willen halen."

Boel ging nog in gesprek met Van der Sloot, maar dat duurde niet lang. "Hij was mijn aanvoerder en koos ervoor om een week voor de bekerfinale per direct het seizoen te beëindigen, terwijl hij het seizoen van mij op een normale manier had mogen afsluiten en weg had kunnen gaan met een prijs. Hij koos ervoor om zijn team en zijn club in de steek te laten." Boel vraagt zich af wie er achter de overstap van de rechtsbenige buitenspeler naar Ajax zat. "De vraag is of zo'n 'gedurfde' keuze van zo'n jongen komt, of vooral vanuit zijn omgeving."

Boel ziet dat de meeste spelers die doorbreken bij Feyenoord al vanaf hun achtste of negende op Varkenoord rondlopen, zoals Wouter Burger. "Gasten die van top tot teen Feyenoorder zijn, elke thuiswedstrijd in de Kuip zitten. Ik heb Burger zelf ook een paar maanden in mijn ploeg gehad, en die emotie zag je in alles. De passie en strijd die hij in wedstrijden tegen Ajax gooide, was fantastisch om te zien. Dát zijn de jongens die Feyenoord 1 halen, want dát zijn de jongens waar de mensen voor op de banken staan."

Van der Sloot vertrok in 2019 naar de jeugdopleiding van Ajax. Het NRC weet dat destijds aan een interne machtsstrijd bij Feyenoord, waardoor de sfeer verziekt zou zijn geweest.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws