'Barça wil profiteren van impasse bij Real Madrid en gaat voor gedurfde transfer'

'Barça wil profiteren van impasse bij Real Madrid en gaat voor gedurfde transfer'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 18:15wo 08-04-2020 om 18:15

FC Barcelona wil een opmerkelijke en gedurfde transferpoging wagen. De Catalanen hebben hun zinnen gezet op jeugdspeler César Gelabert van Real Madrid, zo meldt AS.

Gelabert is een veelbelovende aanvallende middenvelder die uitkomt voor Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de Koninklijke. Het contract van de zeventienjarige Spanjaard loopt in de zomer van 2021 af en de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis bevinden zich in een impasse. Daardoor denkt Barça mogelijk zaken te kunnen doen met zijn aartsrivaal.

Naast de Spaanse kampioen staat Gelabert ook in de belangstelling van Manchester United, Borussia Dortmund, Olympique Lyon en Arsenal, schrijft AS. Volgens de Spaanse sportkrant is de middenvelder 'één van de fijnste talenten die La Fábrica de afgelopen jaren heeft voortgebracht'. Barça was vijf jaar geleden al geïnteresseerd, maar toen verruilde hij Hércules voor Real Madrid.

Het perspectief van Gelabert in de Spaanse hoofdstad is er de afgelopen periode niet beter op geworden. Zo haalden de Madrilenen onlangs nog het Brazilianse toptalent Reinier. Barcelona denkt de spelmaker dan ook te kunnen verleiden, al is de concurrentie van met name Arsenal groot. Real probeert hem ondertussen alsnog binnenboord te houden.

Javier Saviola was in 2007 de laatste speler die rechtstreeks van club wisselde tussen de Spaanse aartsrivalen. Hij vertrok van Camp Nou naar het Estadio Santiago Bernabéu. Spelers als Luis Figo en Luis Enrique gingen hem voor.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws