Groot nieuws uit België: degradatie naar vierde niveau dreigt voor Standard Luik

Groot nieuws uit België: degradatie naar vierde niveau dreigt voor Standard Luik

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 18:55wo 08-04-2020 om 18:55

Opvallend nieuws uit België: Standard Luik heeft geen proflicentie gekregen voor volgend seizoen. Dat is opmerkelijk, aangezien de Rouches een topclub zijn in de Jupiler Pro League. Ze dreigen nu op het vierde niveau te moeten instromen, melden Belgische media.

Standard Luik kan nog wel in beroep gaan bij het BAS, het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Na KV Oostende en Moeskroen is Luik al de derde club op het hoogste niveau die geen licentie krijgt. Op het tweede niveau geldt dat voor Lokeren, Roeselare, Virton en Lommel. Vooral die laatste drie clubs kampen met forse financiële problemen en betalen de salarissen niet meer.

Volgens Het Gazet van Antwerpen krijgt Standard geen licentie toegewezen omdat de club geen betalingsbewijs voor tekenpremies van de maand februari kon overleggen. Het gaat om een bedrag van meer dan één miljoen euro. La Derniere Heure wijst evenwel de financiering van de uitbouw van het stadion als oorzaak aan. 

De verwachting is dat Standard net als de meeste clubs nog wel naar het BAS stapt. Het komt vaker voor dat een beslissing van de licentiecommissie wordt teruggedraaid door het arbitragehof. De beslissing wordt rond 10 mei verwacht.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws