Burgemeester Groningen snapt burgemeester Eindhoven niet: 'Heeft geen zin'

Burgemeester Groningen snapt burgemeester Eindhoven niet: 'Heeft geen zin'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 21:12wo 08-04-2020 om 21:12

Burgemeester Koen Schuiling van Groningen is het niet eens met burgemeester John Jorritsma uit Eindhoven, die duidelijk liet merken niet achter het vervolg van de Eredivisie te staan. Hij is van plan trainingen en wedstrijden van PSV te verbieden. 

Het idee van de KNVB is om in juni weer te beginnen. Jorritsma is fel tegen. Schuiling heeft nog geen mening. "Dat begrijp ik niet, want op 28 april komt daar een uitspraak over", zegt hij voor de camera van RTV Noord over het standpunt van Jorritsma.

"Iedere speculatie voedt de geruchten. Dat heeft geen enkele zin. De onrust neemt toe. We hebben wel wat anders te doen dan het daarover hebben", vervolgt Schuiling. "Ik beperk me tot de oproep dat iedere voetbalclub moet begrijpen dat de solidariteit van de samenleving ook geldt voor de voetbalclubs."

"Op 28 april wordt vastgesteld hoe het verder moet met grote bijeenkomsten en evenementen, dus het is veel te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen. Het heeft ook helemaal geen zin, want niemand weet hoe het virus zich gedraagt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Schuiling?

(2115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws