Derksen maakt gehakt van 'patjepeeërs': 'Moeten we daar naar luisteren?'

Derksen maakt gehakt van 'patjepeeërs': 'Moeten we daar naar luisteren?'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 21:28wo 08-04-2020 om 21:28

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 10:54do 09-04-2020 om 10:54

Johan Derksen vindt het belachelijk dat de KNVB voornemens is om de competitie uit te spelen. Ook de UEFA heeft de bonden verzocht om het restant van de competities gewoon af te maken, tot onbegrip van de Veronica Inside-coryfee.

"We moeten beginnen met niet meer luisteren naar de FIFA", zegt Derksen, die aanhaalt dat de Amerikaanse justitie de FIFA heeft beschuldigd van omkoping. "Moeten we naar die patjepeeërs luisteren als het over serieuze problemen gaat?", zegt Derksen voor de camera van Veronica.

"Ze zijn zo corrupt als wat. De KLM mag niet meer vliegen, de Olympische Spelen zijn uitgesteld, de horeca is gesloten en ik kan niet eens meer naar de kapper. Maar de competitie moet wel uitgespeeld worden? In de pikorde van belangrijke dingen staat de Eredivisie echt niet bovenaan", zegt Derksen.

De bedoeling van de UEFA is om de aflopende spelerscontracten te verlengen, zodat zij het seizoen bij hun club af kunnen maken. "Het is gelul dat spelers in dienst blijven tot de competitie is afgelopen. Dat moeten die spelers ook willen. Ik denk niet dat Ziyech na 1 juni nog bij Ajax wil spelen met het risico dat hij geblesseerd naar Engeland gaat. Daar heeft die jongen helemaal geen zin in. Willen alle spelers dat wel? Levchenko (van spelersvakbond VVCS, red.) zegt van wel, maar dat vind ik zo generaliserend. Ik kan me voorstellen dat er een hoop spelers zijn die níet willen spelen."

"Ooit wordt het weer normaal, maar er vallen ondertussen wel wat economische klappen. Het zou raar zijn dat de voetballerij daaraan voorbij gaat. Natuurlijk gaat er wel een club failliet, maar er gaan duizenden mensen failliet die geen inkomsten hebben. Daar moet je mee leren omgaan, want die situatie hebben we niet in de hand."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Derksen?

(3443 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws