Burgemeesters adviseren KNVB voor volgend seizoen: 'Kan een terugvaloptie zijn'

Burgemeesters adviseren KNVB voor volgend seizoen: 'Kan een terugvaloptie zijn'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 06:55do 09-04-2020 om 06:55

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 06:58do 09-04-2020 om 06:58

Burgemeester van Breda Paul Depla acht de kans zeer klein dat er dit seizoen nog gevoetbald kan worden in Nederland. De burgervader zit namens de burgemeesters van Nederland aan tafel bij de gesprekken met de KNVB over de mogelijkheden om de competities te hervatten.

Depla pleit voor het wegstrepen van dit seizoen en een gedegen voorbereiding op de komende competitie. "Wij hebben gezegd tegen de KNVB: richt je ook op het feit dat zo'n virus de hele competitie opnieuw op z’n kop kan zetten. Het is nog maar zeer de vraag of het virus straks definitief weg is", zegt de burgemeester in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb namens de gemeenten bij de KNVB aangegeven: denk alvast na over de competitie van volgend jaar. Als ons dit dan opnieuw overkomt, kan er misschien een terugvaloptie zijn. Zorg voor flexibiliteit in de planning."

Op 21 april zal er meer duidelijkheid komen, wanneer het kabinet een besluit neemt over het aanscherpen of afzwakken van de maatregelen. Experts van het RIVM en uit de zorg hebben al gezegd dat het terugdraaien van maatregelen voor 1 juni funest kan zijn. "Het kabinet laat zich adviseren door deze mensen, dus de kans lijkt klein dat de sportcomplexen per 28 april weer open gaan en dat er kan worden getraind", zegt Depla, die ook wedstrijden zonder publiek problematisch vindt. "Dan gaan mensen naar binnensteden toe, moet je cordons rond stadions houden. Vooral als het spannend is, is het echt de vraag of dat wel minder politiecapaciteit gaat kosten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws