België stelt besluit over stopzetten Jupiler Pro League uit

België stelt besluit over stopzetten Jupiler Pro League uit

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 12:59do 09-04-2020 om 12:59

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 13:08do 09-04-2020 om 13:08

Het stopzetten van de Belgiische Jupiler Pro League wordt op z'n vroegst op 24 april definitief. De algemene ledenvergadering, waarbij gestemd zou worden over het advies van de Raad van Bestuur van Pro League, is met een week uitgesteld. 

De kans is groot dat het seizoen stopt met de huidige stand, waardoor Club Brugge gekroond zal worden tot kampioen. De Raad van Bestuur van de Pro League gaf eerder het advies om het seizoen stil te leggen, maar dat advies moet nog wel bekrachtigd worden. Dat gebeurt tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League. 

Aanvankelijk stond deze vergadering gepland voor 18 april, maar deze is nu verzet naar 24 april. Pas dan komen de Belgische clubs te weten hoe het seizoen afgewikkeld zal worden. De UEFA heeft het aanstaande besluit van België om de competities stop te zetten al streng veroordeeld, en vindt dat de competities hierin samen moeten optrekken.

Waarom de vergadering is uitgesteld wordt momenteel nog niet gecommuniceerd. Mogelijk heeft het te maken met de problemen rond de licenties van de profclubs. Momenteel hebben slechts 19 profclubs een licentie voor volgend seizoen in handen. Een 1A en 1B zoals dit seizoen is met de huidige situatie niet mogelijk. Ook het kampioenschap, de verdeling van de Europese tickets, de degradatiestrijd en de promotiestrijd zijn nog gevoelige punten. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws