ADO-spandoek beklad, Ajax-fans nemen afstand: Het is gewoon schandalig

ADO-spandoek beklad, Ajax-fans nemen afstand: "Het is gewoon schandalig"

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 14:27do 09-04-2020 om 14:27

Ophef in Zoetermeer: een spandoek dat ADO Den Haag-supporters hebben opgehangen om de zorg en horeca een hart onder de riem te steken, is beklad met 'Amsterdamse leuzen'. De supportersverenigingen van ADO en Ajax spreken er schande van.

Op het spandoek is een Jodenster getekend en 'groeten uit Amsterdam' geschreven. "Dit is kleuterwerk van mensen die waarschijnlijk zuurstof tekort hebben gehad bij de geboorte", reageert voorzitter van de ADO-supporters Jacco van Leeuwen bij Omroep West.

"Dit spandoek heeft, naast dat het door supporters is gemaakt, niks met voetbal te maken", vervolgt hij. "Dan heb je een stelletje malloten die totaal niet nadenken bij alle goede acties die door supportersverenigingen gedaan worden. Als je op zo'n manier reageert op een spandoek, ben je een kansloos figuur."

De vraag is of de bekladdingen daadwerkelijk door mensen uit Amsterdam zijn gedaan. Van Leeuwen: "Dat er Amsterdam op staat, wil natuurlijk niet zeggen dat het uit die hoek komt. In Zoetermeer schijnt er een groepje te zijn dat ook regelmatig Ajax-stickers plakt hier en daar. Grote kans dat het dus uit Zoetermeer zelf komt."

De supportersvereniging van Ajax distantieert zich van het vandalisme. "We sluiten ons volledig aan bij de woorden van Jacco van Leeuwen", aldus voorzitter Fabian Nagtzaam. "Wij besteden verder nul aandacht aan dit soort acties. Het is gewoon schandalig."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws