Burgemeester maakt 'ongepaste' KNVB met grond gelijk: 'Ik ben boos. Rabiaat zelfs'

Burgemeester maakt 'ongepaste' KNVB met grond gelijk: 'Ik ben boos. Rabiaat zelfs'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 06:54vr 10-04-2020 om 06:54

John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven, herhaalt het nog maar eens: de KNVB krijgt geen poot aan de grond in zijn gemeente. De laatste dagen werd Jorritsma de meest prominente bestrijder van het uitspelen van de Eredivisie.

Jorritsma is niet van plan een uitzonderingspositie te maken voor het voetbal. "Ik ben boos. Rabiaat zelfs", reageert hij in het Eindhovens Dagblad. "Voetbal is er voor de samenleving, maar de samenleving is er niet voor het voetbal. Dat zou wat moois worden. Ik zit hier absoluut niet om het voetbal te bashen en ben zelf een enorme liefhebber, maar we gaan voor het voetbal geen status aparte creëren."

Deze week werd Jorritsma het boegbeeld van de stroming die tégen een Eredivisie-ontknoping in de zomermaanden is. "De KNVB heeft er zelf voor gezorgd dat ik naar buiten ben getreden. Ze hadden zich van mij best in stilte mogen beraden op de mogelijkheid om de competitie uit te spelen, maar hebben al met de buitenwereld gedeeld dat ze in juni weer denken aan beginnen. Dat is me in het verkeerde keelgat geschoten en ik ben er ook kwaad om."

"Ze moeten hun mond houden, omdat ze nu een maatschappelijke beweging op gang brengen", is Jorritsma duidelijik. "Dat is ongepast, terwijl we hier in Brabant en ook elders keihard bezig zijn om de samenleving overeind te houden. Er zijn enorme zorgen in de medische wereld, in de thuiszorg en verpleeghuizen en nog veel meer. Als je dan een bericht van de KNVB leest, lijkt het net of er niks aan de hand is. Voor mij was het toen tot hier en niet verder."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Heeft Jorritsma gelijk?

(4793 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws