'Ajax weet dat Telstar mijn hoofdjob is, gelukkig denken beide clubs goed mee'

'Ajax weet dat Telstar mijn hoofdjob is, gelukkig denken beide clubs goed mee'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 07:55vr 10-04-2020 om 07:55

Frank Korpershoek houdt er een opmerkelijk 'dubbelleven' op na. De 35-jarige middenvelder is aanvoerder van Telstar, maar óók jeugdtrainer bij Ajax. Het komt hem niet aanwaaien, erkent hij in gesprek met Voetbal International.

Korpershoek, die door het leven gaat als 'Mister Telstar, combineert zijn werk in Velsen-Zuid met een baan als jeugdtrainer bij Ajax. "Ik ben profvoetballer en doe daarnaast iets wat ik leuk vind", vertelt hij aan VI. "Ik heb altijd veel gedaan naast het voetballen, diverse studies gevolgd en diploma's gehaald. Zie dit maar als een extra opleiding waar ik ook nog een vergoeding voor krijg."

Een eenvoudige combinatie is voetballen in de Keuken Kampioen Divisie en een parttime baan bij Ajax niet, vertelt Korpershoek. "Bij Telstar trainen we meer dan bij menig Eredivisie-club. Dus soms gaat het met wat kunst- en vliegwerk. Op maandag trainen we twee keer en rij ik door naar Amsterdam. Op dinsdag en donderdag trainen we gelukkig maar één keer en op zaterdag, na de uitlooptraining, ga ik ook naar De Toekomst."

"Het vraagt veel van een mens, maar ik vind het leuk", aldus Korpershoek. "Gelukkig denken beide clubs goed mee. Ajax weet dat Telstar mijn hoofdjob is en Telstar geeft waar dat mogelijk is ruimte."

Korpershoek speelde vier maanden geleden met Telstar tegen Ajax in de tweede ronde van de KNVB Beker en zorgde met een kopbal voor de aansluitingstreffer (1-2). Het werd uiteindelijk 3-4 in Velsen-Zuid.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws