Verbazing in Schotse krant: De KNVB behandelt dit als een sneeuwstorm

Verbazing in Schotse krant: "De KNVB behandelt dit als een sneeuwstorm"

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 09:11vr 10-04-2020 om 09:11

Laatste update: vrijdag 10 april 2020 om 09:18vr 10-04-2020 om 09:18

In het buitenland wordt met interesse en verbazing gekeken naar het plan van de KNVB om de Eredivisie op 19 juni te hervatten. Het Schotse Daily Record vroeg Theo Snelders, oud-doelman van FC Twente, Aberdeen en Glasgow Rangers, naar de stand van zaken in Nederland en de 56-jarige Snelders heeft in dat interview geen goed woord over voor de KNVB.

"De KNVB behandelt dit als een zware sneeuwstorm en verwacht dat het in een paar weekjes wel overwaait. Het plan van de bond is optimistisch. Of beter gezegd: onrealistisch. Ik zie het gewoon niet gebeuren", aldus Snelders. "Er zijn veel problemen die ze nog moeten oplossen. We zien de burgemeesters van steden in Noord-Brabant het voetbal verbannen. Zij zeggen: er wordt niet gespeeld in juni. Het is gewoon onmogelijk."

De wispelturigheid binnen het Nederlandse voetbal stoort Snelders nog wel het meest. "De situatie is constant aan het veranderen. Een paar weken geleden zeiden teams als Ajax dat het seizoen gestopt moet worden. Nu willen ze in juni al terugkeren", aldus de eenvoudig Oranje-international. "En dan zegt iedereen: laten we in lege stadions spelen. Maar we hebben onlangs met PSG al gezien dat er dan duizenden mensen buiten het stadion staan. Er zijn zoveel factoren om mee te nemen. Ik zie ons voor een heel lange tijd niet in volle stadions spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws