'DFB vindt nieuwe datum voor herstart Bundesliga: veel eerder dan Eredivisie'

'DFB vindt nieuwe datum voor herstart Bundesliga: veel eerder dan Eredivisie'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 10:53vr 10-04-2020 om 10:53

Laatste update: vrijdag 10 april 2020 om 11:07vr 10-04-2020 om 11:07

De Duitse voetbalbond zet in op een hervatting van de Bundesliga en 2. Bundesliga op 9 mei. Dat meldt BILD. Aanvankelijk wilden competitieplanner DFL en voetbalbond DFB weer op 2 mei gaan voetballen, maar dit lijkt te vroeg.

In tegenstelling tot de KNVB wil men in Duitsland nog geen harde datum naar buiten communiceren voor de herstart van de twee competities. Wel is in een videogesprek tussen de DFB en de DFL uitgesproken dat er nu wordt ingezet op 9 mei. De derde divisie lijkt op 16 mei een doorstart te gaan maken. Het doel is nog steeds om de Bundesliga voor 30 juni af te ronden met wedstrijden zonder publiek.

In de Eredivisie wordt ingezet op een herstart op 19 juni. Dat betekent wel dat de deadline van 30 juni wordt overschreden, daar er nog acht speelronden te spelen zijn. De FIFA en de UEFA sporen bonden, competities en clubs aan om een akkoord te bereiken over het verlengen van aflopende contracten en het verzetten van de transferperiodes, en dus ook van transfers die op 1 juli zouden plaatsvinden. De Bundesliga wil dit scenario voorkomen door voor 30 juni klaar te zijn. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws