Slutsky over 'een van beste spelers van Eredivisie: 'Kon naar Ajax en Liverpool'

Slutsky over 'een van beste spelers van Eredivisie: 'Kon naar Ajax en Liverpool'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 16:30vr 10-04-2020 om 16:30

Leonid Slutsky weet het zeker: Martin Odegaard is goed genoeg voor Real Madrid. De Rus hoopt dan ook dat de Noor volgend seizoen in de hoofdmacht van De Koninklijke speelt. Odegaard speelt momenteel op huurbasis voor Real Sociedad.

Odegaard was bij Vitesse een van de beste spelers van Slutsky. "Ik weet zeker dat Odegaard klaar is om voor Real Madrid te spelen", zegt Slutsky tegen het Spaanse persbureau EFE. "Hij speelt al op het hoogste niveau en kan bij ieder team vechten voor een club. Als Real hem de kans geeft zal Martin een basisplaats veroveren."

Ook bij Sociedad is Odegaard een van de blikvangers. Dat verrast Slutsky niet. "Want zo speelde hij vorig seizoen al bij mij in Nederland. Bij Heerenveen had hij minder succes. Zijn statistieken waren niet goed en hij boekte weinig vooruitgang. Het was voor mij een geweldige uitgang om hem weer op de rit te krijgen."

"Zijn tijd bij Vitesse is belangrijk geweest voor hem. Hij was een van de beste spelers van de Eredivisie en had veel aanbiedingen. Niet alleen van Real Sociedad, maar ook van Liverpool en Ajax. Het is een eer om een aandeel te hebben gehad in de groei van Martin."

"Het is een geweldige professional", zegt Slutsky over zijn oogappel. "Hij was dagelijks bezig in de sportschool en lette goed op zijn voeding. Het is een superprof, bijna een robot. Martin is een van de beste professionals die ik in mijn leven heb gezien. Toen ik hem uit zag blinken in Bernabéu was ik overtuigd: Martin is goed genoeg voor Real Madrid."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Odegaard goed genoeg voor Real Madrid?

(3530 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws