PEC Zwolle neemt afscheid van Wennemars en scoutingsduo

PEC Zwolle neemt afscheid van Wennemars en scoutingsduo

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 16:45vr 10-04-2020 om 16:45

Laatste update: vrijdag 10 april 2020 om 18:19vr 10-04-2020 om 18:19

PEC Zwolle heeft de contracten van Erben Wennemars, Albert van der Haar en Ben Hendriks niet verlengd. Wennemars is momenteel performance coach bij PEC, Van der Haar en Hendriks doen de scouting.

Door de coronacrisis heeft PEC besloten om afscheid te nemen van het trio, laat voorzitter Adriaan Visser op de clubsite weten. De club moet het volgend seizoen met twee miljoen euro minder doen, mede omdat 'een serieus aantal businessclubleden' hun verbintenis heeft opgezegd. Vorig seizoen was dat elf procent, nu een verdubbeling.

'Ook binnen de kantoororganisatie worden er enkele aflopende verbintenissen stopgezet. Dit zijn allemaal betreurenswaardige beslissingen, die wij echter moeten nemen in het belang van de club; immers, onze loonkosten vormen zo'n 80% van onze uitgaven (investeringen uitgesloten)', meldt Visser.

'Zoals je merkt dwingt de coronacrisis ons op dit moment een stap terug te zetten en onze ambities voor de komende jaren bij te stellen, om vervolgens weer een paar stappen voorwaarts te maken. Een situatie die voor nagenoeg alle clubs uit de Eredivisie geldt.'

'Het enige dat wij de komende periode kunnen doen is de schouders vol onder de situatie zetten. Juist nu is het aan ons als organisatie en selectie om te laten zien wat wij waard zijn, ook met minder financiële middelen', zegt Visser. 'Juist nu is het zaak om met alle tegenwind die we ervaren, voorwaarts te zeilen! Door goed individueel te trainen als selectie en door de werkzaamheden als kantoororganisatie zo goed als mogelijk door te zetten kunnen we straks het verschil maken als de bal weer gaat rollen. Daar geloof ik heilig in.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws