FC Utrecht weigert af te wachten: 'Gedachten delen met andere clubs'

FC Utrecht weigert af te wachten: 'Gedachten delen met andere clubs'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 17:41vr 10-04-2020 om 17:41

FC Utrecht-directeur Thijs van Es bereidt zich alvast voor op een eventuele herstart van de competitie. Hij probeert hier en daar maatregelen te nemen en is bereid zijn bevindingen te delen met andere clubs.

"Even los van of de competitie wordt uitgespeeld en of er een bekerfinale komt. Het zal maar zo zijn dat we het komende jaar inderdaad naar een anderhalve meter maatschappij gaan. Wat dan?", zegt Van Es bij RTV Utrecht. "Misschien mogen er nog maar honderd mensen het stadion in. Hoe gaan we dat dan in hemelsnaam organiseren. Ik vind het belangrijk dat we daar over nadenken en alvast gaan voor sorteren."

"Wij gaan in ieder geval niet afwachten. Zo zitten we niet in elkaar als stad. We gaan ons dingen niet laten overkomen en kijken vooruit. Dat is onze plicht, omdat er zoveel partijen aan ons vastzitten", zegt Van Es. "Los daarvan vind ik dat je een voorbeeld moet stellen en anderen moet inspireren om er toch het maximale van te maken. Onze gedachten delen wij met alle liefde met andere clubs."

De kans is groot dat Utrecht weinig mensen toe zal mogen laten tot de Galgenwaard, áls dat al mag. "Halveren of misschien wel meer", zegt Van Es. "Je weet het niet. Je kijkt ook naar hoe mensen er moeten komen, hoe je het controleert, hoe je ze spreidt. Daar zijn wel allemaal al over aan het nadenken."

Utrecht probeert de mensen die thuiszitten betrokken te houden. "Je kan denken aan voorbeschouwingen, nabeschouwingen. Hoe kun je mensen het gevoel geven dat ze er toch bij zijn zodat de binding blijft? Kun je ze geluid laten horen? Dat zijn wel dingen waar we nu hard over nadenken. Ik vind het onze plicht dat we daar nu al op anticiperen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws