'Ik stond eerst niet achter wedstrijden in lege stadions, maar nu wel'

'Ik stond eerst niet achter wedstrijden in lege stadions, maar nu wel'

11-04-2020 10:55
23

Leicester City-aanvoerder Wes Morgan vond wedstrijden achter gesloten deuren spelen eerst maar niets, maar staat er nu toch voor open. Omdat de competities nu al lang stil liggen kan hij niet wachten om weer het veld op te stappen.

"Als de overheid en voetbalautoriteiten het veilig genoeg vinden om te spelen, of in ieder geval zonder publiek te spelen, dan moeten we ervoor gaan", zegt Morgan tegen The Times.

Wedden

Meer odds

Hij beseft ook dat er veel gevraagd wordt van het publiek. "Het zou een flinke boost zijn voor het land. Iedereen mist het. Het heeft een enorm gat achtergelaten in ons leven. Toen iedereen sprak over wedstrijden achter gesloten deuren stond ik er niet achter. Supporters maken de wedstrijd tot wat het is en creëren de sfeer. Het zou zonde zijn als ze ons niet kunnen zien spelen, maar door de impact van de crisis en hoe lang we nu al niet voetballen ben ik van gedachten veranderd."

En dus vindt Morgan het niet erg om in een leeg stadion te spelen. "Veel fans zouden blij zijn om de wedstrijden op tv te zien. De spelers weten dat we de verantwoordelijkheid hebben om te spelen, zolang het maar veilig is."