Update: 'Stam is de enig overgebleven kandidaat bij FC Cincinnati'

Update: 'Stam is de enig overgebleven kandidaat bij FC Cincinnati'

12-04-2020 11:04 Laatste update: 14-04-2020 00:00
57

De kans dat Jaap Stam de nieuwe trainer wordt van FC Cincinnati is een stuk groter geworden. Dat melden diverse media, waaronder The Athletic. Stam kan bij de club uit de Major League Soccer de opvolger worden van Ron Jans, die na een racisme-rel in februari opstapte.

Meteen na het vertrek van Jans in de Verenigde Staten dook de naam van Stam voor het eerst op. Technisch directeur Gerard Nijkamp van Cincinnati bevestigde die belangstelling, maar volgens hem waren er meerdere kandidaten. Onder meer The Athletic weet dat er nu nog twee kandidaten over zijn: Stam en Dominic Kinnear. Laatstgenoemde is momenteel assistent-coach bij LA Galaxy.

Stam stapte in oktober op bij Feyenoord na een dramatische start van het seizoen. Na een 4-0 nederlaag bij Ajax trok de voormalig verdediger van onder meer PSV, Manchester United en AC Milan zijn conclusies. Hij stond eerder aan het roer bij Reading en PEC Zwolle. De Rots van Kampen is overigens bevriend met Cincinnati-directeur Nijkamp, zo weet het Algemeen Dagblad

Update: Stam kan zich opmaken voor een Amerikaans avontuur. De oud-trainer van onder meer Feyenoord is de enig overgebleven kandidaat bij FC Cincinnati, zo weet Johan Derksen op basis van 'welingelichte bronnen' te melden bij Veronica Inside. "Dat is niet zo gek, want die directeur van Zwolle (Nijkamp, red.) is daar ook de directeur. Alleen financieel heeft hij nog niet gesproken. Maar hij is de enig overgebleven kandidaat."