'Neymar zei voor de wedstrijd al dat hij Haaland zou gaan provoceren'

'Neymar zei voor de wedstrijd al dat hij Haaland zou gaan provoceren'

12-04-2020 14:52
37

Neymar was gebrand op revanche in de return tegen Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League. Volgens ploeg- en landgenoot Marquinhos had hij zijn wraak van te voren al gepland. De Paris Saint-Germain-ster voelde zich na de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd geprovoceerd door Erling Haaland.

De wijze waarop de Noorse sensatie - die met twee goals de grote man was - de thuiszege van Dortmund vierde, viel bij diverse PSG-spelers verkeerd. Het begon al met beledigingen die de Duitsers in de spelerstunnel zouden hebben geroepen, maar daarna gooide Haaland extra olie op het vuur met een Instagram-post. Hij is juichend te zien in Parijs met de tekst 'My city, not yours'.

Vooral Neymar vatte dat op als een provocatie en volgens Marquinhos wakkerde dat het vuurtje aan. "Hij houdt van dat soort dingen. Neymar is meer dan een voetballer", zegt zijn landgenoot tegen Desimpedidos. "Voor de wedstrijd vertelde hij ons al dat hij Haaland zou gaan provoceren. Hij is niet bang en reageert graag op provocaties."

PSG won mede dankzij een goal van Neymar met 2-0 van Dortmund en bereikte de kwartfinale. De Braziliaan vierde de treffer door het juichen van Haaland na te doen. "Na zijn goal vroeg ik hem al of hij alle frustratie kwijt was. Ik vroeg hem ook of hij de rest tot na de wedstrijd wilde bewaren. Hij waarschuwde mij en zei dat ik hem niet moest proberen te stoppen."

Na de wedstrijd plaatste Neymar bovendien een vergelijkbare post als Haaland.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

P🗼R I S our city, not yours 👌🏽

Een bericht gedeeld door ene10ta Érre 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr) op

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie