Vermeulen fileert 'krankzinnige' burgemeester: 'Pijnlijk, arrogant en gevaarlijk'

Vermeulen fileert 'krankzinnige' burgemeester: 'Pijnlijk, arrogant en gevaarlijk'

12-04-2020 20:44
143

Arno Vermeulen heeft geen goed woord over voor John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven. Deze week werd Jorritsma de meest prominente bestrijder van het uitspelen van de Eredivisie.

Jorritsma liet in gesprek met De Telegraaf, het Eindhovens Dagblad en de NOS weten dat er in Eindhoven niét wordt gevoetbald, waardoor het seizoen niet afgemaakt zou kunnen worden. Vermeulen volgde de uitspraken van de Eindhovense burgemeester met stijgende verbazing.

"Hij is de baas van Eindhoven en dat is al erg genoeg als je dit hoort. Hij zou mijn burgemeester niet zijn. Maar gelukkig is hij niet de baas van de Eredivisie", aldus de NOS-commentator in de uitzending van Studio Sport. "Hij doet krankzinnige uitspraken. Hij gedraagt zich als een demagoog, wat niet past bij een burgemeester."

Jorritsma maakte meerdere keren duidelijk dat gezondheid voorop moet staan. "Dat is totaal overbodig om te zeggen", countert Vermeulen, die zich ook heeft gestoord aan een interview in het Eindhovens Dagblad. "De KNVB moet zijn mond houden. Het is ongepast, terwijl we hier in Brabant en ook elders keihard bezig zijn om de samenleving overeind te houden", liet Jorritsma onder meer weten.

Vermeulen: "Dat is demagogie. Dan claim je het leed van corona en dat vind ik echt uitermate pijnlijk en arrogant. Iedereen in Nederland zit er hetzelfde in, maar om nou anderen erop te wijzen dat ze geen begrip zouden hebben voor corona, is zelfs gevaarlijk."

Jorritsma 'loopt voortdurend voor de muziek uit', vindt Vermeulen. "Het kabinet moet de richtlijnen voor ná 28 april nog communiceren. Hij doet net alsof de voetballerij zich helemaal niets aantrekt van alles wat er zich afspeelt, terwijl het voetbal en de KNVB daar toch steeds aan refereren. Ik heb het gevoel dat hij zich aan het profileren is ten koste van het voetbal."