Rakitić spreekt over oude liefde: 'Grote droom om dat shirt opnieuw te dragen'

Rakitić spreekt over oude liefde: 'Grote droom om dat shirt opnieuw te dragen'

13-04-2020 08:14 Laatste update: 08:16
11

Ivan Rakitić heeft geen goed woord over voor de manier waarop hij in de Europese media constant wordt afgeschilderd. De middenvelder van FC Barcelona wordt vaak in verband gebracht met een transfer, maar hij geeft aan dat hij zelf bepaalt waar zijn toekomst ligt.

"Ik ben geen zak aardappelen, ik bepaal zelf mijn toekomst", laat Rakitić weten in een uitgebreid interview met El Mundo Deportivo. Het contract van de middenvelder loopt nog één seizoen door, tot medio juni 2021. "Hopelijk kan ik mijn laatste contractjaar afronden. Als dat niet kan gaan we verder kijken, maar voor nu is het belangrijk om dit seizoen op de best mogelijke manier af te ronden. Mijn idee is om het contract uit te dienen."

Rakitić baalt er daarom van dat hij steeds in verband wordt gebracht met andere clubs. Een van de kanshebbers op zijn handtekening zou Sevilla zijn, de vorige club van de middenvelder. "Ik heb speciale gevoelens bij Sevilla, daar woont mijn familie. Ik heb altijd gezegd dat het mijn grote droom zou zijn om dat shirt opnieuw te dragen, dat weet iedereen. Het is niet mijn eigen beslissing, of ik het nu wil of niet. Monchi (de directeur van Sevilla, red.) heeft mijn telefoonnummer, ze hebben me nog niet gebeld. Ook niet toen ik onlangs jarig was", sluit Rakitić lachend af.