Nederlands trio heeft weinig last van coronacrisis: 'Hier lijkt niets aan de hand'

Nederlands trio heeft weinig last van coronacrisis: 'Hier lijkt niets aan de hand'

Gepubliceerd: maandag 13 april 2020 om 14:06ma 13-04-2020 om 14:06

Laatste update: maandag 13 april 2020 om 15:13ma 13-04-2020 om 15:13

Bijna overal ter wereld ligt het voetbal stil, maar niet in Zweden. Voor Lesley de Sa, Nick Wouters en Kevin van Kippersluis gaat alles gewoon door. Zij voetballen voor AFC Eskilstuna, een club uit de tweede divisie van Zweden.

In Zweden trainen de clubs gewoon door. De Zweedse overheid vertrouwt erop dat de bevolking zich aan de leefregels houdt. "Het is best gek dat er in de rest van de wereld chaos is en er hier niets aan de hand lijkt te zijn", zegt Van Kippersluis tegen de NOS.

De Sa (foto) geeft toe dat voetballen onder de huidige omstandigheden gek is, maar op het veld houdt hij daar geen rekening mee. "Op straat hou je er een beetje rekening mee dat je afstand moet houden, maar op het veld doe je wat je moet doen en denk je er niet echt aan."

Hij snapt dat Nederland streng is wat betreft de maatregelen. "Eigenlijk vertrouw ik er wel op dat het goed is, omdat Nederland een dichtbevolkt land is. Veel mensen wonen dicht op elkaar. Zweden is een heel groot land, maar hier wonen de mensen niet zo dicht op elkaar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws