Heerenveen gaat voor zekerheid na 30 juni: 'We zijn nu met hem in gesprek'

Heerenveen gaat voor zekerheid na 30 juni: 'We zijn nu met hem in gesprek'

14-04-2020 21:30 Laatste update: 18-04-2020 23:17
25

SC Heerenveen hoopt toch langer door te kunnen met Filip Bednarek. De Friezen zijn in gesprek en willen het contract van de Poolse keeper, die de afgelopen zeven wedstrijden onder de lat stond omdat Warner Hahn geblesseerd was, verlengen.

Het leek er op dat Bednarek mocht vertrekken uit het Abe Lenstra Stadion, maar bij monde van technisch manager Gerry Hamstra laat de club weten dat de doelman toch voor zijn kans mag gaan. Warner Hahn gaat na dit seizoen immers wél weg bij Heerenveen. "We zijn in gesprek om te kijken of hij langer kan blijven", zegt Hamstra tegenover de Leeuwarder Courant.

Bij een hervatting van de Eredivisie in de zomermaanden, moet Heerenveen volgens LC in gesprek met alle spelers met aflopende contracten. Naast Bednarek gaat het om Warner Hahn, Daniel Höegh, Ricardo van Rhijn en Trevor Doornbusch.

Hamstra wil graag duidelijkheid. "Ik wil een uiterste datum waarop bepaald wordt of we nog doorgaan", zegt hij. "En als we niet meer voetballen, dan zou ik graag weten wat dat betekent. Gaan er clubs degraderen? Spelen we volgend jaar met twintig ploegen in de Eredivisie? Wanneer starten we dan met het nieuwe seizoen en gaan we met de kerst voetballen?"