Veldwijk haalt ook uit naar Faber: 'Daarvoor was onze band al te slecht'

Veldwijk haalt ook uit naar Faber: 'Daarvoor was onze band al te slecht'

15-04-2020 14:52
45

Lars Veldwijk heeft in zijn interview met Voetbal International niet alleen uitgehaald naar Sparta-trainer Henk Fraser. Ook zijn oude coach bij FC Groningen Ernest Faber moest eraan geloven.

In 2018 lag Veldwijk met Faber overhoop omdat de spits geweigerd zou hebben om in te vallen. "Die hele affaire was onzinnig, ik had niks misdaan", zegt Veldwijk, die het signaal om in te vallen niet zou hebben meegekregen. "Nadat er eerder al aardig wat dingen waren voorgevallen tussen mij en de trainer, was dat het laatste zetje. Tot op de dag van vandaag is het mij een raadsel wat hem nou precies dwarszat aan mij. We hebben het er nooit meer over gehad, daarvoor was onze band al te slecht. Hij had gauw genoeg in de gaten dat ik altijd open en eerlijk ben, daarom ging hij gesprekken met mij liever uit de weg. Dat gevoel gaf hij me in ieder geval."

Faber wil in een reactie aan Voetbal International niet uitgebreid op de nieuwe aantijgingen van Veldwijk. "Ik zie en heb de feiten van alle situaties nog steeds anders", aldus de huidige interim-trainer van PSV. "Ik ga er dus verder geen energie meer in steken en wens Lars veel succes in Korea." Veldwijk komt nu uit voor Jeonbuk Hyundai.