Willem II krijgt nog Frenkie-geld van Barcelona: Van Geel rekent op FIFA

Willem II krijgt nog Frenkie-geld van Barcelona: Van Geel rekent op FIFA

15-04-2020 15:40 Laatste update: 15:42
22

Willem II heeft nog geld tegoed van FC Barcelona na de recordtransfer van Frenkie de Jong. Martin van Geel, algemeen directeur van de Tilburgse club, weet dat de FIFA erop toe zal zien dat de Catalaanse grootmacht zijn verplichtingen nakomt.

Ajax verkocht De Jong vorig jaar voor 86 miljoen euro aan Barça en Willem II kon door een doorverkooppercentage en solidariteitsbijdrage rekenen op zo'n 8,5 miljoen euro. Van Geel ziet dat veel clubs financieel in zwaar weer komen door de coronacrisis, maar verwacht dat het goedkomt.

Wedden

Meer odds

"Barcelona vroeg al na twee weken niet voetballen of de spelers zeventig procent van hun salaris in wilden leveren", zegt Van Geel tegen het Brabants Dagblad. "Een paar dagen later werd bekend dat de club volgens sommige media 100 miljoen euro en een salaris van zeven miljoen euro over heeft voor Lautaro Martinez van Inter Milaan."

Van Geel hoopt dat de coronacrisis ervoor zorgt dat de transfermarkt wat meer tot rust komt. "Het geeft het absurde van het topvoetbal aan. Het zou mooi zijn als dat zou normaliseren."