'Van die halve finale tegen Ajax heb ik het meeste spijt, het voelde niet goed'

'Van die halve finale tegen Ajax heb ik het meeste spijt, het voelde niet goed'

16-04-2020 08:44
27

Bruno Génésio is nog altijd niet over de verloren halve finale van Olympique Lyon bij Ajax in de Europa League van 2017 heen. In een interview met OLTV laat de huidige coach van Beijing Guoan weten dat die wedstrijd, die door Ajax met 4-1 werd gewonnen, een van de duels is waarbij hij als trainer niet goed uit de verf kwam.

Génésio werd gevraagd naar de twee grootste momenten van spijt in zijn periode bij Lyon. "De uitwedstrijd tegen Ajax in de Europa League", zei de coach stellig. "Dat is een van de momenten waar ik het meeste spijt van heb. We kregen een klap te verwerken met de blessure van Alexandre Lacazette. Nabil Fekir als centrale aanvaller laten spelen was geen succes. Ik voelde al dat het niet goed zat in de voorbereiding naar de wedstrijd."

Ajax won de eerste halve finale met 4-1 en plaatste zich na een 1-3 verlies in Lyon voor de finale tegen Manchester United, die met 2-0 werd verloren.

Het andere moment van spijt van Génésio was de bekerwedstrijd tegen Rennes in 2019. "Ik wist dat de sfeer uniek zou zijn en ik liet mezelf meeslepen in de emotie. Ik heb mijn spelers niet goed voorbereid op dat duel."